Monday, December 13, 2010

Islamik kah Perbankan Islam ???????????

hanya sekadar renungan bersama,, Islamik kan perbankan islam ?? n3 ini akan mendedah kan segala gala nya , patut lah bank bank biasa juga berebut rebut memberi perbankan islam kepada pelangan nya !!!!!!!! baca demi islam itu sendiri !!! sila ke blog SAHABAT kita ini demi mencari sedikit kefahaman kepada masaalah berkenaan .

Friday, October 8, 2010

Monday, August 24, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan al Mubarak

Selamat Berpuasa buat semua warga penternak dan juga pengunjung blog.
Maaf kerana dah lama tidak mengemaskini blog ini.Kesibukkan dengan aktiviti mesyuarat dan juga pameran HPPN baru-baru ini.Terima kasih kepada yang berkunjung keblog ini.

Monday, April 20, 2009

Asparagus/Cancer -Must Read( Do read till the end)


Sumber dari:- SINI

Dear All

This is a very good article on Asparagus..known to cure Cancer.

Kindly go through the same.

Three types of asparagus on a shop display, with white asparagus at the back and green asparagus in the middle. The plant at the front is Ornithogalum pyrenaicum, is commonly called wild asparagus,

Several years ago, I had a man seeking asparagus for a friend who had cancer. He gave me a photocopied copy of an article,entitled, `Asparagus for cancer ' printed in Cancer News Journal, December 1979.
I will share it here, just as it was shared with me: ' I am a biochemist,and have specialized in the relation of diet to health for over 5 years.

Several years ago, I learned of the discovery of Richard R.Vensal, D.D.S. that asparagus might cure cancer. Since then, I have worked with him on his project. We have accumulated a number of favourable case histories.
Here are a few examples:


Case No. 1,
A man with an almost hopeless case of Hodgkin ' s disease (cancer of the lymph glands) who was completely incapacitated. Within 1 year of starting the asparagus therapy, his doctors were unable to detect any signs of cancer, and he was back on a schedule of strenuous exercise.
Case No. 2,
A successful businessman 68 years old who suffered from cancer of the bladder for 16 years. After years of medical treatments, including radiation without improvement, he went on asparagus. Within 3 months, examinations revealed that his bladder tumor had disappeared and that his kidneys were normal.

Case No. 3,
A man who had lung cancer. On March 5th 1971, he was put on the operating table where they found lung cancer so widely spread that it was inoperable. The surgeon sewed him up and declared his case hopeless. On April 5th he heard about the asparagus therapy and immediately started taking it. By August, x-ray pictures revealed that all signs of the cancer had disappeared. He is back at his regular business routine. *
*Case No. 4,
A woman who was troubled for a number of years with skin cancer. She finally developed different skin cancers which were diagnosed by asking specialist as advanced. Within 3 months after starting on asparagus, her skin specialist said that her skin looked fine and no more skin lesions. This woman reported that the asparagus therapy also cured her kidney disease, which started in 1949. She had over 10 operations for kidney stones, and was receiving government disability payments for an inoperable, terminal, kidney condition. She attributes the cure of this kidney trouble entirely to the asparagus.
I was not surprised at this result, as `The elements of Material Medica ' , edited in 1854 by a Professor at the University of Pennsylvania , stated that asparagus was used as a popular remedy for kidney stones. He even referred to experiments, in 1739, on the power of asparagus in dissolving stones.


We would have other case histories but the medical establishment has interfered with our obtaining some of the records. I am therefore appealing to readers to spread this good 20news and help us to gather a large number of case histories that will overwhelm the medical skeptics about this unbelievably simple and natural remedy. For the treatment, asparagus should be cooked before using, and therefore canned asparagus is just as good as fresh.

I have corresponded with the two leading canners of asparagus, Giant Giant and Stokely, and I am satisfied that these brands contain no pesticides or preservatives.


* * PROCEDURE:

1) Place the cooked asparagus in a blender and liquefy t make a puree, and store in the refrigerator.
2) Give the patient 4 full tablespoons twice daily, morning and evening.
Patients usually show some improvement in from 2-4 weeks. It can be diluted with water and used as a cold or hot drink. This suggested dosage is based on present experience, but certainly larger amounts can do no harm and may be needed in some cases.
As a biochemist I am convinced of the old saying that `what cures can prevent ' . Based on this theory, my wife and I have been using asparagus puree as a beverage with our meals. We take 2 tablespoons diluted in water to suit our taste wit breakfast and with dinner. I take mine hot and my wife prefers hers cold.
For years we have made it a practice to have blood surveys taken as part of our regular checkups.
The last blood survey, taken=2 0by a medical doctor who specializes in the nutritional approach to health, showed substantial improvements in all categories over the last one, and we can attribute these improvements to nothing but the asparagus drink...
As a biochemist, I have made an extensive study of all aspects of cancer, and all of the proposed cures. As a result, I am convinced that asparagus fits in better with the latest theorie about cancer. Asparagus contains a good supply of protein called histones, which are believed to be active in controlling cell growth. For that reason, I believe asparagus can be said to contain a substance that I call cell growth normalizer. That accounts for its action on cancer and inacting as a general body tonic. In any event, regardless of theory, asparagus used as we suggest, is a harmless substance.
The FDA cannot prevent you from using it and it may do you much good.. It has been reported by the US National Cancer Institute, that asparagus is the highest tested food containing glutathione, which is considered one of the body ' s most potent anticarcinogens and antioxidants.

Please spread the news...
...the most unselfish act one can ever do is paying forward all the kindness one has

received even to the most undeserved person*


Saturday, March 21, 2009

PELANCARAN BULAN VETERINAR PERINGKAT NEGERI MELAKA


Y.B Dato' Mustapa b Mohamed sudi untuk mendengar apa pun masalah yang dihadapi oleh semua penternak-penternak.Saya mengambil kesempatan yang diberi untuk menyampaikan terus kepada Y.B Dato' Mustapa b Mohamed mengenai cadangan dan padangan saya dari Persatuan Penternak Kambing/Bebiri Bumiputra N.Melaka dan juga penternak-penternak yang lain.Saya memberi cadangan dan pandangan mengenai dasar kerajaan kepada Y.B Dato.
1. Skim Insentif
2. Makanan Ternakan
3. Insentif Bahan Api ( Spt Nelayan)
4. Tanah-tanah kerajaan direzabkan untuk Tanah Taman Makanan Kekal

Sempena dengan majlis pelancaran Bulan Veterinar Peringkat Negeri Melaka,penyampaian surat perjanjian ternakan dibawah skim "Trust" diserahkan kepada penternak-penternak yang terpilih untuk skim tersebut,termasuklah saya sendiri.


PELANCARAN BULAN VETERINAR PERINGKAT NEGERI MELAKA







Majlis Pelancaran Bulan Veterinar Peringkat Negeri Melaka,telah dirasmikan oleh YB Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Y.B Dato' Mustapa b. Mohamed




Tuesday, January 27, 2009

APA SUDAH JADI


Adakah warga penternak sanggup melihat kambing-kambing yang dibeli ditahan unit penguatkuasa JPV? Kedua-dua gambar tersebut adalah kambing-kambing yang telah disita oleh pihak JPV kerana tidak mempunyai permit untuk permindahan.Sebagai penternak kita seharusnya mematuhi segala peraturan yang telah ditetapkan oleh JPV demi mengelakkan dari berlakunya kerugian yang mana kita boleh dikenakan kompaun diatas kesalahan tersebut.

Thursday, January 15, 2009

' AKU DAN MIX GOATS FARM 2008'

Seperti yang telah dijanjikan,selesailah sudah cerita dan gambar-gambar Mix goats Farm sepanjang tahun 2008.
Insyallah blog ini akan sentiasa dikemaskini kan dan bersedia menerima pandangan,nasihat dll dari semua pengunjung-pengunjung.
Terima kasih buat semua yang sudi meluangkan masa mengikuti blog ini.

' AKU DAN MIX GOATS FARM 2008'(LAWATAN)




Deretan kereta kuda yang di pamerkan di rumah makan(restoran)yang cukup menarik di Surabaya.


Balai Besar Inseminasi Buatan Singosari,Malang, Indonesia.Di Malaysia ada juga seperti ini iaitu Institut Bioteknologi Veterinar Kebangsaan, Jerantut, Pahang. Motto nya cukup terkesan "Setetes Mani, Sejuta Harapan"



Bahan-bahan yg murah untuk membuat kandang




Agri ranch,feedlot biri-biri





Dikawasan Agri ranch juga ditanam dengan tanaman cili dan dll.Penggunaan tanah sepenuhnya.






setiap ruang yang kosong tidak dibiarkan begitu sahaja.







Berbudi pada tanah tidak akan rugi, lihat lah rumah para petani yang mengusahakan tanaman buah-buahan dan juga sayur-sayuran di Kebun Buah Intisari,daerah Batu, Malang.Indonesia








tanaman kentang,lobak,dll









Buah epal yang tersedia untuk dipasarkan.










Buah naga yg ditanam diatas bumbung rumah.












Tanaman epal











Kebun Buah Intisari













Jerami padi yang di fermentasi (silage)untuk diberi makan semua ternakan.














Bersama towkey Akas Farm,Bapak Agus
































kandang biri-biri tersebut boleh boleh diangkat dan diubahkan bila hendak dibersihkan tinjanya,bumbung genting tu...pekerja ramai pun tak ada hal kerana gaji amat murah.kalau gaji yg sama untuk pekerja tu kat malaysia kan bagus,Bila diajukkan pada bapak Agus,jawapannya mana bisa....hahaha.

















Petani mengusahakan tanaman bawang


















Rumput Napier ditanam seluas mata memandang di daerah Sukomoro, Magetan, Jawa Timur.






























































Sekitar pasar Sunggingan dimana semua lembu-lembu dan kambing dari kampung- kampung berdekatan dikumpulkan dan dijual






















Segala hasil tanaman & ternakan ternakan dijual di pasar tersebut termasuklah rumput napier.























Projek penternakan ikan patin dalam kolam banyak diusahakan di sekitar Solo,Integrated farming.























salah sebuah rumah makan(Restaurant)yg kami singgahi untuk makan

























Biogas dari limbah ternakan


























Proses baja organik secara manual,tenaga kerja murah.






















































































lawatan sekitar LHM Research Station,Solo




















































Latihan Sangkut: Technology Prospecting Zero Waste Intergrated Farming


























Di bawah Program Pembangunan Masyrakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera(MPPB)bersama Jabatan & Agensi MOA.






























Wednesday, January 14, 2009